- Taką potrawę przygotowuję na wszystkie uroczystości rodzinne - mówi pani Monika. - Potrzebne będą: 0,5 kg filetowanej ryby, 0,5 kg pieczarek, 2 większe cebule, olej, masło roślinne, sól, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb, mąka pszenna.
Przygotowanie: rybę pokroić, obtoczyć w przyprawie, posolić i posypać pieprzem. Usmażyć na maśle aż się zarumieni. Odstawić w chłodne miejsce. Cebulę pokroić. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni podsmażyć najpierw pokrojone pieczarki, a potem dodać też cebulę. Odstawić w chłodne miejsce. Po ostygnięciu ryby i pieczarek ułożyć rybę na płaskim talerzu i pokryć pieczarkami.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?