Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Letnie przepisy - Ryba z pieczarkami

SURA
Monika Kalejta z Kościerzyny ma wypróbowany przepis na rybę.

- Taką potrawę przygotowuję na wszystkie uroczystości rodzinne - mówi pani Monika. - Potrzebne będą: 0,5 kg filetowanej ryby, 0,5 kg pieczarek, 2 większe cebule, olej, masło roślinne, sól, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb, mąka pszenna.

Przygotowanie: rybę pokroić, obtoczyć w przyprawie, posolić i posypać pieprzem. Usmażyć na maśle aż się zarumieni. Odstawić w chłodne miejsce. Cebulę pokroić. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni podsmażyć najpierw pokrojone pieczarki, a potem dodać też cebulę. Odstawić w chłodne miejsce. Po ostygnięciu ryby i pieczarek ułożyć rybę na płaskim talerzu i pokryć pieczarkami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto