MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które...
fot. Wibowo Djatmiko (Wie146)/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Tempeh

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej przystępne żelazo. Dostępny jest w wersji naturalnej, wędzonej, smażonej, marynowanej i fermentowanej z dodatkiem innych nasion.

W 100 g tempehu:
białko: 20 g
żelazo: 2,7 mg
kalorie: 190 kcal

Zobacz również

Najlepsze MEMY o kucharzach i gotowaniu. Każdy może być mistrzem kuchni?

Najlepsze MEMY o kucharzach i gotowaniu. Każdy może być mistrzem kuchni?

Budowa nowej zakopianki Rdzawka-Nowy Targ. Są najnowsze zdjęcia, kiedy pojedziemy?

Budowa nowej zakopianki Rdzawka-Nowy Targ. Są najnowsze zdjęcia, kiedy pojedziemy?

Polecamy

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Wspomnienie o dr Bogumile Sawie, która Zamościowi poświęciła całe, naukowe życie

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa

Marta Pfeifer została drugim wiceprezydentem Zamościa