MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Zaginęła 17-letnia Lubuszanka! Trwają poszukiwania

Zaginęła 17-letnia Lubuszanka! Trwają poszukiwania

Chciał zarobić, a stracił kilka tys. zł. Oszukany mieszkaniec gm. Sławno. Uważajcie

Chciał zarobić, a stracił kilka tys. zł. Oszukany mieszkaniec gm. Sławno. Uważajcie

Polecamy

Wiadomo ile będzie zarabiał prezydent Zamościa. Zaprzysiężono także dwoje radnych

Wiadomo ile będzie zarabiał prezydent Zamościa. Zaprzysiężono także dwoje radnych

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Odpowie za zabójstwo i gwałt z 1989 roku. Sąd Apelacyjny utrzymał wyrok

Odpowie za zabójstwo i gwałt z 1989 roku. Sąd Apelacyjny utrzymał wyrok